Aktualno

Opozorilo

AKTUALNO OPOZORILO O NELJUBIH DOGODKIH!

Naše podjetje vas je, kot uvoznik in distributer družbe Kirby za ozemlje Slovenije, dolžno obvestiti, da v pri nas obstajajo določena podjetja in posamezniki, kateri so si nelegalno priskrbeli seznam strank - uporabnikov čistilnih sistemov Kirby. Predstavniki teh podjetij in posameznikov (večinoma gre za podjetja in posameznike iz Ljubljane, Celja in Slovenske Bistrice in tudi od drugod), kličejo po domovih zadovoljne uporabnike čistilnih aparatov Kirby in jih lažno ter goljufivo prepričujejo, da v Sloveniji ni več uvoza, servisa in nobenega zastopstva za podjetje Kirby ter da ni več mogoče dobiti nobenih rezervnih delov, čistil, vrečk in ostalega potrošnega materiala. Po koncu vsiljenega telefonskega pogovora pa vam seveda prijazno ponudijo več možnosti. Po navadi vam ponudijo bodisi odkup zadnjih vrečk in določenega potrošnega materiala iz njihovih zalog po neverjetno visokih cenah, spet drugič ponudijo malo cenejše neoriginalne papirnate vrečke, katere dokazano povzročujejo škodo na aparatu. Ugotovili smo tudi, da strankam dostikrat ponudijo odkup njihovega še vedno odličnega čistilnega sistema Kirby, bodisi za nekako minimalno simbolično ceno ali pa ponudijo zamenjavo in nakup njihovega vodnega sesalnika s precej konkretnim doplačilom, seveda po pretvezo, da podjetje Kirby v Sloveniji nima več predstavnika.

Po kazenskem zakoniku Republike Slovenije (KZ-1) in njegovem 211 členu (Uradni list RS, št. 55/2008) gre v navedenih primerih za kaznivo dejanje goljufije, saj storilci zato, da bi sebi ali komu drugemu pridobili protipravno premoženjsko korist, spravljajo z lažnim prikazovanjem ali prekrivanjem dejanskih okoliščin stranke v zmoto. Prosimo vas, da ne nasedate takšnim lažnim informacijam in se preko pristojnih inšpekcijskih služb zaščitite! Res je, da je pri nas pred kratkim prišlo, do nekaterih sprememb na področju servisiranja strank, a pomembno je da veste, da je naše podjetje ALSA-LINE s sedežem na Ptuju, uvoznik in serviser ameriškega podjetja Kirby (The Kirby Company, 1920 West 114th Street, Cleveland, OH 44102, USA) v Sloveniji.

POZOR PRED PONAREDKI!

Po domovini in različnih spletnih trgovinah se ponuja potrošni material različnih proizvajalcev za vaš čistilni sistem Kirby, dostikrat zapakiran v embalažo na prvi pogled zelo podobno originalni.

Zelo pomembno je, da veste, da originalne dele in originalni potrošni material proizvaja le podjetje Kirby s sedežem v ZDA, za katerega je pooblaščeni serviser in prodajalec za Slovenijo podjetje ALSA-LINE s sedežem na Ptuju.
Vedno preverite ali vas obiskuje pooblaščeni serviser oz. zastopnik podjetja Kirby v Sloveniji. Zahtevajte osebni dokument, službeno izkaznico, vedno zahtevajte račun! Zavedati se morate da za vse izdelke znamke Kirby preneha veljavnost garancije in program tovarniške prenove aparata v primeru uporabe neoriginalnega potrošnega materiala, neoriginalnih delov ali popravila s strani nepooblaščene osebe.

V ČEM JE GLAVNI PROBLEM PONAREDKOV?

Neoriginalne filtrirne vrečke se sicer lahko vstavijo v čistilni sistem Kirby vendar niso primerne za noben aparat Kirby, saj imajo dosti večjo propustnost prašnih delcev, pršic in bakterij, katere se med sesanjem vrnejo nazaj v prostor. Hkrati pa bistveno zmanjšujejo propustnost zunanje filtrirne vrečke in s tem pretok zraka, sčasoma jo lahko zamašijo. Zaradi tega se bistveno zmanjša učinkovitost samega sesanja torej pomembna kvaliteta delovanja Kirby-ja! Te vrečke predstavljajo veliko nevarnost za samo delovanje Kirby-ja in povzročajo veliko škodo in stroške za Kirby uporabnika!

View the embedded image gallery online at:
http://www.alsa-line.si/index.php/aktualno#sigFreeId79bc00605e

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

Za več informacij: preberi tukaj

Sprejmi

Menimo da želite vedeti

Sistem Avalir™ Kirby se vsake toliko časa na internetu, npr. na eBay-u in v drugih nepooblaščenih prodajalnah prodaja kot NOV.
Podjetje Kirby svoj sistem sesalcev za prodajo trži izključno pri pooblaščenih, neodvisnih distributerjih. Nove gospodinjske aparate prodajajo pooblaščeni trgovski zastopniki izključno preko predstavitev v okviru prodaje na domu, da bi tako lahko zagotovili, da Kirby-jeve stranke prejmejo izčrpna navodila o delovanju sistema Avalir.

Novih sistemov Kirby se nikoli ne oglašuje ali prodaja preko interneta s strani različnih prodajaln. Poleg tega tovrstne nepooblaščene prodaje ne morejo nuditi pravic, ki izhajajo iz Kirby-jevega zagotovila o kakovosti izdelka, saj so le aparati, ki ji prodajajo pooblaščeni distributerji, pokriti z garancijo.

Odkrili smo, da je bilo veliko teh "novih" naprav, prodanih preko interneta ali s strani nepooblaščenih prodajaln, rabljenih ali v nekaterih primerih celo ukradenih. V nekaterih primerih pa je ponudnik le pobral denar, izdelka pa ni nikoli dostavil kupcu.

V podjetju Kirby zato temeljito raziskujemo nepooblaščene distributerje in internetne strani ter ustrezno ukrepamo, da bi vas, kupca, zaščitili. Tako skušamo zagotoviti, da bi vaša odločitev o nakupu sistema Avalir temeljila na točnih resničnih informacijah.

Če vas še kaj zanima, se obrnite na svojega pooblaščenega trgovskega zastopnika.
V družini Kirby ste dobrodošli.

 

Prijavite prodajo ponaredkov